top of page
Search
  • Writer's pictureKulturni center Vintgar

OLA Oratory for the Leadership Adventure, Erasmus+

Varšava, 4.-8.september 2019


Evropski projekt OLA Oratory for the Leadership Adventure je potekal v sodelovanju s Španijo, Poljsko, Slovenijo in Hrvaško.

Preko projekta smo skušali mlade izuriti veščin javnega nastopanja ter jih pripraviti, da bodo tako uspešnejše in pogumnejše stopali v svet in ga aktivno oblikovali.



V sodelovanju s Fundacijo Sursum in Društvom Dvorec iz Polzele smo najprej na lokalni ravni organizirali delavnice govorništva v Ljubljani in na Polzeli. Delavnice so potekale več dni, kjer smo se učili veščin uspešnega nastopanja, prepričljivega nagovarjanja sogovornika ter drugih pomembnih stvari, ki so pomembne pri javnem nastopanju: urejenost, drža, … skratka neverbalna komunikacija.


Po zaključku delavnic je bilo izbranih pet oseb, ki so se udeležile mednarodne zaključnega srečanja v Varšavi. Vsaka izmed udeleženk slovenske ekipe si je za to končno srečanje morala izbrati temo, ki je zaradi takšnega ali drugačnega razloga polemična, in pripraviti krajši nastop v angleškem jeziku.


Kar velik zalogaj. Pred samim odhodom v tujino, smo se dobili skupaj v Kulturnem centru Vintgarju ter nekoliko izpilile naše nastope pod taktirko naše mentorice Carmen Fernandez. Potem pa na pot.


V Varšavi se nas je zbralo več kot 40 mladih. Potem, ko so mladi spretno izpeljali svoje nastope – seveda ni manjkalo nervoze in strahu -, smo imeli priložnost prisluhniti zanimivim gostom. Naši poljski gostitelji pa so nam razkazali svojo prelepo deželo. Poleg Varšave smo si ogledali tudi Krakov.



Sedaj pa se vračamo domov z željo, da bi še naprej izpopolnjevali naše veščine javnega nastopanja, predvsem pa smo veseli, da smo stkali nova prijateljstva tudi izven meja Slovenije.

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page