top of page
Search
  • Writer's pictureKulturni center Vintgar

Pripravljeni. Pozor. Štart. USPOSABLJENJE MENTORJEV #bethechange

Projekt »KA2 Developing Soft Skills to Transform Our World (17 SDGs)« sofinancira program Evropske unije Erasmus+.

V okviru evropskega Erasmus+ projekta Be The Change je bilo za mentorje programa predvideno usposabljanja v Valencii. Usposabljanja naj bi se udeležilo 12 strokovnjakov s področja izobraževanja. Zaradi vpliva svetovne pandemije izobraževanje mentorjev poteka na spletnih platformah.



Tudi Zavoda Družba in Kultura preko svojega projekta Kulturni center Vintgar sodeluje z mladinskimi strokovnjaki pri izvajanju programa Be The Change. V mesecu septembru so Nataša, Karmen in Anne-Claire, prostovoljke iz Kulturnega centra Vintgar, izvedle že štiri spletne treninge z Amparo Santamarto, psihopedagoginjo in prostovoljko v Fundaciji ESYCU, ki je pripravila celotno gradivo za mentorje programa. Na spletnih treningih spoznavajo metodologijo programa, razjasnjujejo morebitne dvome in poglabljajo vsebino projekta Be The Change. Skupaj pripravljajo delavnice za vsako tematsko poglavje, ki združuje področje mehkih veščin in pobud za trajnostni razvoj.

Omenjeni program se bo odvijal v sklopu dejavnosti Kulturnega centra Vintgar v zimskem semestru 2020/21. Organizatorji delavnic vzporedno načrtujejo tudi možnost izvedbe delavnic online, da bi zagotovili varnost vseh udeležencev, v kolikor se razmere zaradi vpliva pandemije zaostrijo.



We are now continuing online with our work on the K2 project!


As you know, we are now working on our project called K2, which is co-financed by the European Union. Due to the current world pandemic situation, we have had to adapt our Training Week to the circumstances and be flexible. We moved online!


At the Esycu Foundation they have created an online platform for videos and other digital material. This provides access to all the training material that would have otherwise been given in Valencia.


This september some volunteers and youth experts from cultural center Kulturni center Vintgar by Zavod Društvo in Kultura, were using an e-learning platform to carry out weekly meetings with Amparo Santamarta. The aim of these meetings is to exchange experiences and to prepare trainings for students that will participate in the project.


49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page