top of page
Search
  • Writer's pictureKulturni center Vintgar

Ponedeljkovi kulturni večer

Drugi semester pričenjamo z velikim zagonom!


Čudoviti gostje, ki nam kažejo ljubezen do svojega poklica, predanost... Vse to nas spodbuja, da se tudi mi polotimo študija z večjim zanimanjem in z željo po tem, da bi v svetu pustili svoj pečat.



PROSTOR DOŽIVLJAM - ČUTIM ARHITEKTURO


V naši družbi smo imeli v teh dneh arhitektko-urbanistko Andrejo Borštnar, ki nam je spregovorila o pomenu urbanizma. Predavanje je nosilo naslov "Prostor doživljam - čutim arhitekturo". Preko praktičnih primerov nam je pokazala, kako oblikovanje prostora vpliva na naše počutje in kaj lahko naredimo sami.


IGRALSKI POKLIC - PAVLE RAVNOHRIB


Obiskal nas je tudi igralec in televizijski voditelj Pavle Ravnohrib.


Spregovoril nam je o tem, kako ga je za igralski poklic navdušila njegova profesorica slovenskega jezika, razkril nam je, kako se poklicni igralec pripravlja na svojo vlogo v igri ali filmu. Seveda smo se ob tem ustavili tudi od eni izmed njegovih najbolj znanih vlog kot France Prešeren v istoimenskem celovečercu. Ob koncu pa smo se dotaknili tudi njegove izkušnje kot televizijski voditelj v nam vsem znani in ljubi mladinski oddaji "Male sive celice".



Ta ponedeljek pa bomo v družbi lektorice kitajskega jezika na Filozofski fakulteti, ga. Chingyeh Lin. Vabljeni, da se nam pridružite!




26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page