top of page
Search
  • Writer's pictureKulturni center Vintgar

UNIV Congress 2019

Updated: Feb 3, 2019

GETTING DOWN TO BUSINESS: THE TRANSFORMATIVE POWER OF WORK

 

TRANSFORMATIVNA MOČ DELA

Si se že kdaj vprašal, zakaj imamo človeška bitja roke? Morda se nam zdi povsem očitno, a ni.

Naš ustvarjalni razum daje človeku zmožnost, da obvladuje svojo okolico. Lahko napravi krila, da bi letel, oblikuje svojo habitat, stke svoje lastno oblačilo. Pri gradnji našega sveta naše roke igrajo glavno vlogo. Z rokami pritegnimo pozornost, vzpostavimo odnose, zaščitimo druge, s kretnjami izrazimo našo notranjost.

Svet naredimo človeški.

Naše roke iz ustvarjalnosti napravijo umetnost in iz naših potreb različne poklice: medicina, gastronomija, arhitektura, moda, komunikacije, vzgoja in izobraževanje, gospodinjsko delo, oblikovanje.

Naša medsebojna odvisnost ustvarja priložnosti za delo: trgovina, zdravstvo, politika, pravo, gospodarstvo, mednarodne zadeve.

Naša odprtost za neskončne možnosti usmerja delo k tehnologiji, zabavi, inovacijam, raziskovanju.


Z NAŠIMI ROKAMI DELAMO.



Vendar smo vedno delali na isti način? Delo in svet sta po industrijski revoluciji 19. stoletja doživela drastične spremembe. Informacijska tehnologija, spreminjajoča se družbena demografija ter globalizacija so zgolj nekateri izmed faktorjev, ki vplivajo na prihodnost dela. Osebne zmožnosti in spretnosti kot so kritično mišljenje, rezilientnost, reševanje problemov in sprejemanje odločitev se danes cenijo bolj kot kdajkoli prej.

Svet dela v 21. stoletju je poln izzivov: ogromne geografske in družbene razlike, korupcija, nezadostne strukture, prisilno delo, trgovanje z ljudmi, visoka nezaposlenost mladih...


Poklicno delo v 21. stoletju je resno, predano, ustvarjalno, usmerjeno, transformativno, vztrajno v integriranem kognitivnem in fizičnem prizadevanju.

Kakšen osebni razvoj potrebuje današnji človek, da bi spremenil potrebe v priložnosti ter šibkosti v moč? Kako spremeniti poklic enega izmed teh mladih v resnično služenje družbi in osebam, ki nas obkrožajo? Kaj lahko napravijo tvoje roke, kar robotska roka ne zmore?



Izzivi so mnogi...

Klic, da bi naredili svet bolj človeški, pa je namenjen samo človeškemu bitju.

Tudi letos se bomo udeležili mednarodnega kongresa v Rimu od 14. do 21. aprila 2019. Želimo sodelovati s projektom. Možnosti so naslednje: predstavitev, video, fotografija, debata ali socialni projekt. Več na: http://www.univcongress.info/en/univ-congress-2019/topic-2018/

Poleg sodelovanja na kongresu bo priložnost za ogled Rima, udeležili se bomo avdience s papežem ter se v večnem mestu pripravili na največji krščanski praznik Veliko noč.

Na voljo imamo 8 mest za punce od 18 do 25 let.

Na veselje vseh nas imamo tudi subvencijo! Cena za 8 dni je 250€: vključuje prevoz, namestitev in hrano.

Za več informacij pišite na: center.vintgar@gmail.com.




120 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page